Speciale slow-release zuren

Unieke, slow-release zuren met effectiviteit doorheen het volledige maag-darmkanaal. Eenvoudig om veilig, snel en homogeen te mengen in het voer.

Het is bekend dat organische zuren gebruikt worden in de voedselindustrie als conserveermiddel en om de groei van bepaalde bacteriën onder controle te houden.

In de veevoederindustrie worden zuren op grote schaal gebruikt om de gezondheid van de darm te bevorderen en de darmflora te moduleren door hun bacteriostatische en / of bactericide effecten op verschillende soorten bacteriën.

close up nutrase

Deze productcategorie omvat een reeks innovatieve zuren met vertraagde vrijstelling, slow-release genaamd, bestaande uit organische en anorganische zuren in een beschermende matrix van plantaardige triglyceriden. De vetmatrix vertraagt het vrijstellingsproces van de zuren, zodat ze niet alleen vrijgegeven worden in de maag, maar geleidelijk doorheen het volledige maag-darmkanaal.

De beschermende matrix maakt dat de producten niet-corrosief zijn, wat zorgt voor een veilig en eenvoudig gebruik in een industriële productieomgeving zonder negatieve gevolgen voor andere voedingscomponenten. Hun free-flowing eigenschappen zorgen voor een snelle en homogene opmenging in het voer.

Dankzij deze slow-release technologie is een lagere dosering van het product voldoende om een optimaal effect te bekomen in maag en darmen.

Het effect van speciale slow-release zuren in de maag

Slow-release zuren optimaliseren de pH waarden in de maag door hier een klein gedeelte van de zuren te laten vrijkomen. Aangezien er slechts een beperkte hoeveelheid zuren wordt vrijgegeven, wordt de endogene HCL-productie niet geremd, zoals wel het geval kan zijn met onbeschermde zuren.

Effect van slow-release zuren in de darmen

Het begin van de dunne darm heeft een zeer sterke buffercapaciteit waardoor een verzuring in de maag voortijdig kan worden geneutraliseerd in de dunne darm. Daarom zal de toevoeging van onbeschermde / vrije zuren in de voeding slechts een kleine invloed hebben op de darmen.

Door een geleidelijke afgifte van gecoate zuren wordt daarentegen een positief effect op de zuurtegraad verkregen doorheen het volledige maag-darmkanaal. De preparaten die een langzame afgifte mogelijk maken hebben dus een positieve invloed op de intestinale microflora, door de bacteriostatische werking van organische zuren en vetzuren.

Aviplus-P & Aviplus-S

Deze gepatenteerde producten vormen de derde generatie van een gecoat mengsel van organische zuren en natuuridentieke componenten voor resp. pluimvee en varkens. Aviplus is gregistreerd als "zoötechnisch additief" voor vleeskuikens en biggen. Dankzij de synergie van de actieve bestanddelen en de slow release - technologie hebben deze producten een duidelijk effect op darmgezondheid en verbeteren op die manier de zoötechnische resultaten.

Vul het informatieformulier in voor meer informatie of bezoek Vetagro.com.