Y-Mune & Nutracid InteStim

Y-Mune en Nutracid InteStim zijn innovatieve producten, respectievelijk voor pluimvee en varkens, die zorgen voor een betere groei en voederconversie door het moduleren van het immuunsysteem, het stimuleren van villigroei en het vergroten van de absorptiecapaciteit voor nutriënten.

Onder normale fysiologische omstandigheden worden de meeste voedingsstoffen besteed aan groei. Het immuunsysteem is slechts matig actief en vraagt dus weinig energie en voedingsstoffen.

Tijdens een infectie wordt het immuunsysteem geactiveerd en verbruikt het meer voedingsstoffen ten koste van de zoötechnische prestaties. Volgens verschillende onderzoekers reageert het immuunsysteem vaak heftiger dan nodig is om het binnendringen van pathogenen te voorkomen. Een overreactie van het immuunsysteem kan leiden tot een ontstekingsreactie die wordt gekenmerkt door een overproductie van pro-inflammatoire cytokines. Deze signaalmoleculen beïnvloeden verschillende lichaamsweefsels en resulteren uiteindelijk in een lagere voeropname, spierafbraak en koorts. Deze reactie vergt onnodig veel energie, ten koste van groei en spieraanzet.

Het is daarom aangewezen om de immuunrespons in toom te houden en ontstekingsremmende stoffen helpen daarbij. Zij werken hierop in door de overproductie van pro-inflammatoire cytokines af te remmen, waardoor een grote toevoer van nutriënten verschoven wordt van het immuunsysteem naar de groei.

Vul het informatieformulier in voor meer informatie